Se och göra i Kungsbacka

Äskhults By

Den ligger närmare än du tror. Tiden då folk trodde att älvor och vättar gömde sig i dimman. När de små gårdarna stod tätt tillsammans och ett klingande barnskratt kunde färdas en kilometer genom luften utan att stöta på något annat än fågelsång. Sjön blänkte likt en silverspegel i solskenet och bortom de steniga beteshagarna tog skogen vid, grön, vild och fylld av mystik.

Mer information: Äskhults By

Naturum Fjärås Bräcka

Känn historiens vingslag på Fjärås Bräcka och besök järnåldersgravfältet med ett 100-tal bautastenar. På naturum Fjärås Bräcka finns en utställning om traktens natur och kulturhistoria. Det populära caféet serverar ekologiskt och närodlat och har öppet året om. Du får även tips om vad som händer i naturen just nu och utanför husknuten startar naturstigar som visar vägen.

Mer information: Naturum Fjärås Bräcka

 

Tjolöholms Slott

Tjolöholms Slott är Nordens främsta Arts- and Craftsanläggning, beläget alldeles vid havet. Slottsvisningar och utställningar, slottsträdgård och stora naturområden, restaurang, boende och olika evenemang, bland annat skördefest och julmarknad.

Mer information: Tjolöholms Slott

Kungsbacka Golfklubb

Kungsbacka Golfklubb erbjuder spel på 3 fantastiska banor med sammanlagt 36 hål, stora träningsområden, en förstklassig restaurang och en av Sveriges bästa golfshopar.

Mer info: Kungsbacka Golfklubb

Gräppås Golfklubb

Välkommen till en naturskön miljö!
27 hål mitt på Onsalahalvön.
Vacker skog och inslag av ek ger en fin inramning åt vår 9- och 18-hålsbana.

Mer info: Gräppås Golfbana