Levi's®

DIY: Croppa en westernskjorta

Till alla nyheter

onsdag 25 september 2019

DIY: How to crop a western shirt

Spetsfickor. Pärlknappar. Äggula detaljer. Vi har inte bara tillverkat westernkläder sedan dag ett, vi har definierat det. Traditionellt sett har den västerländska stilen inte förändrats mycket sedan 1800-talet men den är fortfarande lika populär som någonsin. Oavsett om du vill återanvända en beat-up-favorit, eller bara sätta fräscha till ett klassiskt utseende – är detta guiden för dig!

Se videon och följ stegen nedan för att lära dig hur du beskär din westernskjorta.

 

Vad du behöver:

 • En överdimensionerad westernskjorta för en avslappnad boxy passform!
 • Måttband
 • Skräddarkrita
 • Sax för att klippa i tygkvalitet

 

STEG 1:
Mät och markera. Börja med din skjorta på och knäppt hela vägen upp, mät sedan från kragknappen till var du vill att din nya fåll ska vara. Vi rekommenderar att du gör detta med ett par höga byxor på, för att hjälpa dig att hitta den rätta längden. Här ser du att vi klipper fållen till cirka 40 centimeter, men detta beror på din personliga höjd och överkroppslängd.

Tips: klipp mindre bit till en början. Precis som en frisyr kan du alltid klippa mer av, men det är mycket svårare att lägga till längden igen.

När du har mätt upp lägger du den knäppta tröjan med framsidan upp på en plan yta, och använder skräddarkritan för att dra en rak linje till önskad längd. Du kommer att märka i videon att vi veckade armarna över bröstet för hjälp. 

 

STEG 2:
Klipp längs kritlinjen. Japp, det är så enkelt! Se bara till att hålla skjortan platt och still. Beroende på vilken hand du använder för att klippa, vänder du din skjorta till vänster eller höger sida och klipper sedan nerifrån och upp (det är lättare än från vänster till höger eller vice versa, lita på oss!).

Om du har en skakig hand kan du bara använda en linjal eller måttstång för att hjälpa dig att leda din linje och klippa.

 

STEG 3

Spreta ut fållen. Naturligtvis kan du lämna den som den är eller använda en symaskin för en rak fåll, men vi älskar verkligen det råa utseendet som valts här. Kör fingrarna längs din nya gåll för att framhäva de vita vävtrådarna från skjortan.

Levis croppedwesternshirt 600x400 

Klar och klar. Nu är det dags att visa upp det. Dela din egengjorda westernskjorta och visa hur du bär den genom att tagga @levis och #LiveInLevis på Instagram.

Inte på humör för att göra det själv? Inga problem. Vi har gott om westernskjortor som är redo att bäras – tillgängliga online och i butiker.

Dela

Inspireras

Relaterade artiklar

 • Levi’s®

  Unika jackor från Levi’s®

  Se mer
 • Levi’s®

  DYI: Gör om jeans till shorts

  Se mer
 • Nyöppning

  Levi’s® factory outlet

  Se mer

1 av 3