Morris

 Varmt välkomna in i vår nya fina butik i den nya Entrén.

 

Morris och konsten att skynda långsamt

Mode är förändring. Ett rastlöst sökande framåt: mot nästa grej, nästa trend, nästa look. På Morris rör vi oss också nyfiket framåt, men tempot är lugnare, mer eftertänksamt. Morris skyndar långsamt därför att vi vet att resultatet blir bättre så.
Vi vet vart vi är på väg, men också vilka vi är och var vi kommer ifrån. Låt oss ta det från början.

Namnet Morris kommer från den legendariska herrekiperingen som från 1949 till början av 70-talet låg i Sagerska huset på Hamngatan i Stockholm. Morris var dåtidens mest självklara adress för gentlemän i alla åldrar. Butiken lockade klädsnobbar från hela landet med vurm brittiska kvalitetsmärken, två ord som vid den här tiden var synonyma. ”Jag tyckte att den historiska kopplingen var kul, men Morris är också ett bra namn. Svårare än så är det inte” säger Jan Alsén, grundare till Morris.

Morris stil och inspiration kommer i grunden från tidlös preppy, men alltid parat med överraskade detaljer och lösningar. Geografiskt känner vi oss mer hemma på den här sidan av Atlanten. Från England lånar vi traditioner, klassiskt skrädderi, hantverk och en dos excentricitet. Människorna på Paris och Roms gator inspirerar genom sin chica elegans. I Sydeuropa finns också en nonchalant “joie de vivre” som vi inte kan låta bli att älska. Och från hemlandet Sverige har lärt oss design och kvalité, men också tydlig rättframhet – användbara egenskaper när Morris ska ut och erövra världen.

Våren 2013 introducerades systerkollektionen Morris Lady som delar samma filosofi, men med förstärkta feminina karaktärsdrag. Morris Lady är inspirerad av ikoner som Coco Chanel, Jackie Kennedy och Audrey Hepburn – starka och stilmedvetna kvinnor som flörtar med den klassiska herrgardroben, men alltid på ett överraskande och otyglat sätt. De fina salongernas välklädda rebeller. En spännande kontrast som beskriver Morris Lady och hennes värld och personlighet.

Modet förändras, även för Morris. Men genom att skynda långsamt blir vi mer selektiva. Trenderna som vi plockar upp i våra kollektioner ska matcha den övergripande tanken. Ofta handlar det om att återupptäcka välbekanta klassiker och ge dem en uppdatering i design, material och färg. Resultatet är noga sammansatta kollektioner, inklusive Morris Lady, som känns moderna och tidlösa på samma gång.
Och framförallt: i varje plagg och accessoar sitter vår kärlek och omsorg – en känsla som vi hoppas smittar av sig på dem som bär kläderna

Erbjudanden

Varumärken

Andra liknande varumärken